Monday, 24 September 2012

Isi Hati dan Perasaan ...

Assalamualaikum . 


Hey people all blogger , readers and stalker . hihi
Saye nampak awak tengah stalk saye *teropong sikit*
Awal kan kite bangun . Nie pun bangun bersebab .
Sebabnya nak basuh baju . haa bersemok baju awak , kemain banyak lagi .
Naek kecut haa jari jari sebab kat rumah nie tade washing machine .
Nak hanta laundry memang tak lah . Takkan nak angkot kot pegi Dobi .
Agak agaklah . So , jalan terbaik basuh menggunakan tangan yang telah dikurniakan oleh-Nya ;)
Kalau kat kamsis nie punyalah malas sanggup korek korek duit syiling nak gune kemudahan mesin basuh .
Kat sini ? haha ape pun tade !
Okay , tutup topik pasal mesin basuh , baju lah , kamsis lah , laundry lah , ape ape aje lah . haha
Nie kite cerita pasal lain pulak . Pasal ape ?
Haa , tu yang nak kene tau tu pasal ape . So , kalau dah bace jangan berhenti . kikiki
tu hari kan , mase off day kite turun PD . Wee , bestnya . Naib baek lah ade orang kat sane support kita .
Sanggup ambik kat Terminal PD , bawak kite pusing pusing PD .
Lame dah tak lepak kat PD . Kalau dulu setiap hari after kelas mesti merayau rayau . 
Paling bodo pun tempat kite merayau dan jadi kutu rayau mesti kat Pantai Poli .
tapi yang tak bestnya , kedatangan kite hanya berdua aje , kan seronok kalau berempat .
Hmm , ye lah . Masing masing sibuk dengan hal memasing kan . Ape nak buat .
Berdua pun boleh buat dan fikir something yang gila . Lagi kalau berempat . hahaha *faham faham aje lah*
Bila dah sampai PD nie nak jumpa orang kemain ramai lagi . So , jalan terbaik adelah berdiam diri saje .
Sorry yea semua bukan tak nak jumpa tapi .... hehehe
Bila dah sampai PD nie kite tak nafikan untuk jumpa seseorang dan tak dinafikan jugak kite telah berjumpa dengan dia . Wahhh *_*
Dari petang sampai ke pagi jugaklah kepak dengan dia .
HARAP MAAF YEA KAMI HANYA KAWAN :)
Kalau dengan dia nie aku tak boleh tipulah kawan kawan yang kite ade perasaan kat dia .
Dari mula kami kenal sampai sekarang , nak lost contact dengan dia mesti tak boleh . Kenape ?
Mane tak nya , kalau kite tak message dia , mesti dia yang message kite .
Kalau dia tak message kite , mesti kite yang message dia dan bila semua akan berakhir ? 
Perkara yang kite suke sangat ungkitkan bile kite jumpa dia adelah kite akan sebut name girlfriend dia dan dia akan buat muka depan kite sebab dia tak suka sebut name awek dia depan kite . *Teruknya awak nie*
Awak , bulan 'tumbuh' kat langit . hahaha Kemain tumbuh lagi kan . Awak dah letak baje belum .
Tapi mase kami lepak kat batu 4 tu memang lawak . Ye lah , ade satu pasangan nie dia pergi redah pantai yang baru surut tu , pegi kat tengah tengah then berpegang tangan seperti janji setia .
Time tu macam macam andaian kami buat , kemain onak duri lautan api bulan menjadi saksi . hahaha
Lepas tu , pasangan tu boleh pulak bercium . haha mase tu kemain ligat kami haa gelak !
Sempat lagi kami practice lepas tu gelak sakan . hahaha ingat sweet ke ape ? 
Kalau betul betul ye lah sweet , haha nie main main geram kite .
Mula lah , kami meluahkan ape kami rase . 
Dia cakap dia tak kesah kalau saye ade orang lain tapi tipulah kalau dia tak jelouse , heyyyy ..
Awak dengan girlfriend awak sudah cukup buat saye jelouse tau . 
Tapi kite simpan aje perasaan jelouse  kite , 
kite buat tak tau aje sebab kite nak awak bahagia dan kite tak nak sakit hati . 
Kite terima aje keputusan awak . Salah kite jugak mase kite kenal dulu , kite tak jujur .
Salah awak jugak mase kite kenal dulu , awak tak luah ape awak rase dan perasaan awak kat kite .
Bila dikenang mase lame dulu , masing masing menyesal tak sudah . hahaha Kemain menyesal kau !
Tak payah nak nyesal sangat lah heeh . Bukan dah tunang ke kawen ke ape kan . 
Masing masing hala tuju panjang lagik . 
Habis belaja , kerja , kumpul harta then bila dah senang baru boleh fikir nak kawen ke ape .
'Fara , ingat pesan mak dengan abah , pergi belaja nak berjaya bukan nak bercinta .' hahaha
Tapi kite dah janjikan yang awak dengan saye nak jadi kawan baek . 
Tak kesah dan bersikap terbuka antara kite berdua . Yeahhh ! *Bak sini topi pink*


Hai awak , meh sini kite picit hidung awak tu . Jangan muncung muncung macam saye selalu buat . 
Awak tu kalau buat dah boleh masuk kelompok itik ke angsa . *Queekk Queekk*
Janji kita kawan sampai bila bila tau , jangan pernah hilang . Awak hilang siap !
Saye carik awak lepas tu saye bom awak . hahahaha *gelak action kamen*
Saye tahu awak akan bace setiap entry saye dan menghayatinya sampai lagu kat blog saye pun awak tak pernah perasan . hahaha
Mungkin ade jodoh awak dengan saye tak ke mane satunya . Kalau dh tertulis yang kita hanya boleh sekadar kawan saje , kite terima dengan ketentuan-Nya dan hanya senyum .
Ucapkan Alhamdulillah pade waktu itu kerana Allah telah memberikan kite peluang untuk bertemu dan menjadi sepasang rakan .
Mungkin Allah memberikan peluang kepada orang lain yang lebih menghargai kita dan menyanyangi kita . Dan pade waktu itu , kite akan saling berpandangan dan tersenyum mesra dan berkata di dalam hati .
Sudah tertulis di takdir kita yang kita hanya ditemukan utuk menjadi sepasang rakan hingga ke Jannah dan bukan teman hidup hingga ke Jannah ;) Amin .

#Saye betul betul dah jumpa seseorang yang sanggup mengubah cara hidupnya . Tapi saye nasihatkan kepada dirinya agar ubah hidup kerana Allah dan bukan disebabkan saye . Mencintailah Allah lebih dari menyintai saye , menyukailah Allah lebih dari menyukai saye . Nescaye itu lebih baik dan sentiasa diberkati .

No comments:

Post a Comment