Monday, 23 July 2012

Tercapai Hasrat Untuk Memilikimu :)

Ehh , nak beli ape ehh ? Nak beli yang nie ke yang ini ? Nak beli warna ape ehh ? Yang mane murah haa ? Ade bajet ke tidak nie ? Tolonglah pilihkan aku , tolonglah belikan aku . Aku buta IT ! hahahaha

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia serta salam perpaduan . Hari ini kite ingin membincangkan topik tentang . Haa dah macam cekgu pulak . Tak ape lepas nie boleh isi borang jadi cekgu . Ajaa murid murid jadi anak bangsa yang berguna , hahaha merepek dahh . Dah lame dah aku tak update entry kat blog nie kan . Ye lah mentang mentang dah berkerja sampai tak ade mase nak pegang dan ketak ketik keyboard ni haa . Ye kea dah tak ade mase ke ade yang lebih advance . hahaha


Ehh , apekah menatang nie ? Tak tau lah . Macam mane boleh sesat nie >.<'' Aduhh , nie ape ehh . Kawan kawan sila jelaskan apekah benda ni ? Aku nie buta IT sikit , tak pakai barang barang macam ini > yang download download bagai . Ohhh , ini blackberry rupanya . Ingat blueberry tadi . haha Lah , apesal korang ajaa aku pakai menatang nie . Nie kalau mak aku tahu nahas aku . Duet buang buang ! Tapi ... Tapi ... Tapi ... Nak tahu tak berape tahun aku kumpul duet nak beli benda nie . Penuh liku liku tau . Bukan macam sekarang , bebudak semua kecik kecik dah hentam mak abah dorang galaxy tab lah , samsung y w lah i Phone lah , BB lah . Ehh BB pun ade . Huh , bebudak sekarang nie . Dulu aku kekecik jangan kate nak pakai 3310 , nak beli yang meinan punya pun belum tentu dapat tau . Kalau dapat pun gula gula dua seposen tu . Tu pun upah sebab buat kerja . Tak ade kerja tak dapatlah . 


Haa inilah hasil titik peluh usaha lecak lecak ketiak bagai . Tak rugikan kalau beli pakai duet sendiri . Nak makan mintak kat mak abah pun segan lagi nak beli benda alah nie . Tak ape lah aku pun dah besar memang patut keluar duet sendiri ehh . Tak rugi sebab benda nie pun aku nak pakai untuk diri sendiri . Inilah baru boleh nak bangga pakai henset mahal mahal sebab duet sendiri . Tapi kalau nak bangga gun duet mak abah tak payah lah , simpan elok elok atas pemberian mereka . Susah payah mereka nak belikan tu . 


See , tengoklah hasil titik peluh aku . Tak sia sia kan . Rasenya aku bangga ade harta aku sendiri if benda nie kadang kadang orang tak pandang . Tak perlu kereta mewah mewah , tak perlu rumah besar besar . Benda macam nie pun kira harta tau . Thanks to Allah sebab limpahkan rezeki kepada aku . Alhamdulillah :D Yang penting mesti purple tau . heee


Allah kurniakan kite mata untuk melihat ,
Allah kurniakan kite telinga untuk mendengar ,
Allah kurniakan kite mulut untuk berbicara ,
Allah kurniakan kite tangan untuk memegang ,
Allah kurniakan kite kaki untuk berjalan ,
Allah kurniakan kite hati untuk memilih ? Memilih .
Jangan kite salah sangka dengan keburukan orang dengan mendengar dari orang lain .
Kelak kite akan menyesal akan perbuatan diri sendiri . Oleh itu , jangan kite menilai seseorang dari luarannya sahaja kerana tanpa mengenali mereka kite akan tahu kebaikan yang mereka ade .

No comments:

Post a Comment