Sunday, 29 April 2012

Dia Stalk aku ???

Assalamualaikum . Tu pembuka bicara sebelum memulakan karya karya aku . ahaaa karya ea .
Macam ape sangat karya aku nie . Aku demam lah , demam demam aku sempat lagi nak menulis blog kan .
Argghh , aku bosan tulis aje lah . Care nie aje aku boleh melayan bosan aku . 
Agaknya aku demam nie bersebab kot . Maybe aku rindu mereka mereka . 
Hmm , aku rindu kau orang tau :'( 
Yang duk Subang dengan rembau tu . Datang lah Joho ea .
Haa , aku nak update blog aku nie . Blog aku tak ade lah bersawang ke ape .
Tapi tak ade lah nak update hari hari . Dan pade hari nie aku nak update bersebab .
Ye lah , ade orang ter'usha' blog aku . 
Kalau orang tu tak penting tak ade lah aku heran sangat atau hadap sangat .
Tapi orang tu , orang yang aku paleng sayang . Opppsssss ! Sayang sangat .
Walau aku cakap benci , sayang aku kat dia maseh bersisa . Maseh lagi bernyawa .
Tak sangka kau boleh stalk aku kan . Aku ingat kau tak ikut perkembangan aku .
Aku ingat kau lupekan aku . Aku ingat kau memang tak nak tau dah pasal aku .
Rupenya kau maseh lagi dibelakang aku walaupun dalam keadaan diam , tanpa pengetahuan aku .
Terima kaseh , aku hargainya . Kau pernah tau macam mane aku rindu kat kau ?
Tak pernah kau nak tau kan . Aku heppy sebab aku nak jadi kuat untuk diri aku .
Biarpun luaran diri aku nampak kuat , gembira tapi dalaman aku ? Hmmm ~

Hari hari aku bukak wall kau . Kalau aku bukak FB mesti wall kau tak pernah aku lupe nak terjah .
Kau antara terpenting dalam hidup aku . Kalau aku bukan sesiapa untuk kau pun .
Aku tak kuat untuk melihat semua , tapi kehendak diri meminta aku berbuat begitu .
Aku bersebab masam muka dengan kau . Kau ingat aku nak kea buat semua tu ? Tak kan lah . 
Tapi bile difikirkan aku kena buat sebab aku tak nak bersedih . Aku nak kuat . 
Aku nak diri aku macam dulu . Banyak kenangan kau dengan aku , aku simpan rapi .
Aku tak nak hilangkan semuanya . Ape kate kate aku semua dusta belaka kalau aku cakap aku benci kau .
Aku tak boleh nafikan kalau aku maseh ade hati dekat kau .
Kau mesej aku malam tu . Kau tau betapa hati aku gembira . Tapi ...
Tapi aku tak nak aku menjadi orang ketiga dalam hubungan kau .
Walau sebagai kawan, aku tak sedia untuk kau . Kau tau aku terlalu sayang kau .
Sangat sayang . Aku ego untuk tunjukkan semua tu . Memang ego !
Kau mintak kawan aku kirim salam kat aku . Betul kate dia, 
dia tak perlu sampaikan sebab aku yang akan sendiri jawab sebab aku tengok segala ape yang kau buat .
Walau bukan disebelah , dari jauh aku sanggup buat .
Lagu memori berkaseh . Ape maksud kau . Kau jangan buat aku macam nie . 
Aku memang tak boleh nak ktekan aku terlalu rindu kau . Kau orang pertama yang pernah buat aku bahagia .
Aku aje bodoh tak pernah nak hargai dan nampak semua tu . 
Mungkin nie balasan untuk aku . Ape pun kebahagiaan kau , kebahagian untuk aku jua .
Walau saket untuk aku terima semua tu tapi aku redha . Memang kau bukan dicipta untuk aku .



Adam dicipta untuk Hawa
Hawa dicipta dari tulang rusuk Adam
Bukan dari kepalanya untuk dijadikan atasannya
Bukan dari kakinya untukdijadikan alasannya
Melainkan dari sisinya untuk dijadikan teman hidupnya
Dekat pade lengan untuk dilindunginya
dan dekat dihati untuk mencintainya
dan sememangnya kau bukan Adam milik aku
Sesungguhnya Allah bersama sama dengan mereka yang sabar dan redha dengan ketentuan yang ditakdirkan.
Tak semestinya jodoh kita bersama orang yang dah lame atau bertahun kite kenal ,
terkadang orang yang baru kite kenal itu adalah jdoh kita .



No comments:

Post a Comment