Thursday, 19 April 2012

Akan Berakhirnya Sebuah Semester :'(

Assalamualaikum .
Salam sejahtera dan selamat petang serta malam .
(Kau mengarut dn mencarutlah)
Ekhh , jawab lah salam aku tu dulu baru bace selanjutnya.
hee , kali nie aku tak bercerita panjang berjeler jeler .
Tak ade karangan macam SPM mahupun STPM.
Karangan budak sekolah aje .
Panjangnya 120 patah perkataan dan lebih . hee
Penatlah nak menaip panjang panjang .
Bukan best pun cerita aku . 
Bohsan aje lebih (dah macam Bohsiah bohsan aku tu)
Merosak bahasa nombor satu aku nie .
Dah , dah kalau kau mengarut fara bukan panjang 350 , silap haribulan 1000 patah perkataan !
*buuurrrrr ...

Act, aku menaip dan mengarang belogg aku hari nie .
Aku ..
Akuu ..
Akuuu ..
Nak meruntuhkan ego aku kat kengkawan aku  (bukan untuk kau dan kau) .
Yang mane pernah bergaduh , bermasam muka , menjeling jeling .
*Hah , jangan cungkil mata aku sudah .
Saket mate aku nanti .
Aku nak mintak maaf dari hujung rambut aku yang tak berapa panjang nie 
sampai ke hujung ibu jari kaki aku nie .
Aku tau selama aku berkawan dengan sesiapa pun , mesti ade yang terasa dengan aku .
Ye lah , sikap aku kekadang terlebih matured , kekadang terlebih kepada keanak anakan .
Dan pade mase same mengade ngade macam perempuan gedik .
Aku nie bukan perfect mane .
Kekadang bahasa aku nie melambangkan yang berlainan dengan diri aku .
Bile marah mula nak sumpah seranah , nak maki maki .
Hah , tu lah kekadang diri aku .
mane yang tak boleh terima ampunkan aku .
Tak sengaja pun nak berkata dengan ayat ayat kurang ajar .
Abah aku pun tak pernah mengajar aku sedemikian rupa .
Dia mendidik aku dengan baek dan beri aku ajaran agam yang cukup .
Aku nak mintak maaf pade mereka yang sayangkan aku .
Yang selalu beri semanagt untuk aku terus berdiri dengan dua kaki aku nie .
Yang selalu berada disamping aku sewaktu aku sukar untuk bernafas dalam ruang angin yang tak segar .
Sempena final yang nak dekat nie , aku nak happy happy .
Tak nak tension tension .
Aku nak tunjukkan yang aku boleh harungi semua selepas ape yang terjadi pade diri aku .
Aku jugak nak jawab paper paper final aku dengan senyuman meleret dan penuh dengan ketenangan .
Lagi pun aku belajar untuk family aku and especially untuk diri aku .
Tak mungkin aku nak musnahkan segalanya . Tak mungkin .
Hmm , ape pun aku harap semua kengkawan aku yang nak ambil final semester ini 
akan dapat jawab dengan baek .
Yang mane mengenali aku tu aku doakan untuk kejayaan aku dan semua .
Kira maksud Kejayaan Kita (KK)
Good luck semua . 
Kita berjuang untuk diri kita dan orang yang kita sayang .
Politeknik Port Dickson semestinya :)

#Kengkawan aku mintak maaf okay , aku sayang kau orang . Even lepas nie kita semua pergi LI , harap semua tak petgi jauh selepas sekembalinya kita daripada LI terutama DPR3S2 , jangan buat aku sedih dan menanges jika aku kehilangan kawan kawan aku . Aku tak rela :'(

No comments:

Post a Comment